"Sturen

door te weten welke drijfveren er zijn"

Profile Dynamics

Brengt drijfveren van mensen in kaart

Profile Dynamics is een methode welke drijfveren van mensen in kaart brengt, binnen hun werkgebied. Wat drijft deze mensen in hun werk? Hoe kan je het beste communiceren? Eerst inzicht in de eigen drijfveren en hoe dit overkomt bij anderen. Door ook van de collega’s te weten wat de drijfveren zijn, weet men hoe je het beste met elkaar kunt communiceren. Dit om bijvoorbeeld de juiste kandidaat voor een nieuwe functie te vinden of om de samenwerking te verbeteren. Samen werken aan een topteam! KAS D Management is gecertifieerd consultant en kan deze drijfveren in kaart brengen en zet Profile Dynamics dus op verschillende vlakken met verschillende doelen in. Een waardevol instrument voor bedrijven, maar ook op persoonlijk vlak!


Mijn buitendienstteam heeft in maart en april een drijfverensessie uitgevoerd onder bezielende leiding van Diana. In de maartsessie hebben we de individuele profielen doorgenomen en in april gekeken of we als team nog meer gebruik kunnen maken van elkaars ‘sterkten’.
Diana heeft ons perfect door het proces begeleid door naast vakkennis, waardoor ze altijd vragen kon larderen met bruikbare voorbeelden ter verduidelijking, ook de werkvorm af te stemmen op het energieniveau in de groep. Dat betekende bovenal veel interactie waardoor we tot het eind toe geboeid zijn gebleven.
Rob den Hollander – Manager MKB Rabobank Gelderse Vallei

Binnen Profile Dynamics wordt er uitgegaan van 7 drijfveren met elk hun eigen waarden en gedrag. Dit klinkt wellicht wat zweverig. Het ijsbergmodel van McClelland is vrij bekend. Het gene wat boven het water uitkomt is ons gedrag (zichtbaar), daaronder (onder het water) zitten onze normen en waarden en daar onder (derde laag) zitten onze eigenschappen en drijfveren. Vanuit die basis wordt ons handelen en gedrag bepaald. Dit is dus heel eigen en geeft je dus informatie hoe je het beste tot je recht komt en welke (werk)omgeving jou het meeste energie geeft! Elke drijfveer heeft een eigen kleur, na het invullen van een vragenlijst komt er een ‘kleurenprofiel’ uit. Deze geeft de drijfveren aan welke nadrukkelijk wel of juist niet aanwezig zijn.

 

De ene medewerker werkt graag volgens gestelde procedures (blauwe drijfveer), de andere wil graag zelf onderzoeken (gele drijfveer). De één stuurt graag aan (rode drijfveer) en de ander wil graag dat de groep gehoord wordt (groene drijfveer). Het is de combinatie, niets is fout, alle drijfveren zijn nodig om een succesvol team te krijgen!

 

Meer informatie over wat de methode? Kijk op www.profiledynamics.nl of neem contact op.

Bekijk het CV van Diana